RPA Proof of Concept

Een prototype in je eigen organisatie!

Dit is het ideale traject als je goed wilt onderzoeken of end user RPA iets voor jou en je organisatie is. Samen met collega’s uit je eigen team, maar ook van bijvoorbeeld IT en Internal Audit, gaan we een RPA-reis starten. Het doel is om een echte robot te bouwen voor een proces dat iedereen in jouw organisatie herkent. 

Tijdens deze reis ervaar je heel duidelijk wat RPA is en wat het voor alle disciplines betekent. Op deze manier worden verschillen van inzicht vooraf heel helder en kunnen veilig worden besproken. In een periode van een paar dagen tot een paar weken groeit iedereen naar elkaar toe en kan er een gezamenlijk standpunt over end user RPA worden ingenomen. Het beste startpunt is helderheid over het einddoel. En dat is precies waar onze ‘Proof of Concept’ voor zorgt! En in de tussentijd leer je ook alvast de basisbeginselen van UiPath.

Dit traject is maatwerk. Daarom bespreekt een senior consultant van FiN met jou de doelstellingen, de context en de voorwaarden om op basis daarvan te komen tot een passend voorstel. Indien nodig kan FiN jou na de ‘Proof of Concept’ ondersteunen met trainingen of de inzet van interim experts voor de ondersteuning van de verdere uitrol.

Voor wie is deze training?

 • Organisaties die aanvoelen dat end user RPA veel van hun dagelijkse activiteiten kan automatiseren, maar eerst gedegen willen onderzoeken wat de beste strategie.
 • Organisaties waarin RPA al wordt besproken, maar waar nog veel verschillende (soms conflicterende) inzichten en meningen moeten worden geharmoniseerd om tot een gezamenlijk standpunt te kunnen komen.
 • Organisaties die een vernieuwend onderwerp aan willen grijpen om een multidisciplinaire samenwerking te starten en daarmee een enthousiaste stap willen zetten in de digitale evolutie.

Een multidisciplinaire samenwerking die leidt tot een gezamenlijk standpunt over RPA.

Wat is de leervorm?

Een multidisciplinaire samenwerking van collega’s in jouw organisatie, aangevuld met UiPath-experts van FiN. Samen starten we de reis met het vormen van een doel en de objecten waaraan we gaan werken. Het gehele traject wordt geleid door de professionals van FiN die daarvoor LEAN werkvormen en technieken gebruiken. Er is veel aandacht en ruimte voor zelf werken met UiPath in de eigen omgeving.

 • De 'Proof of Concept' werkt het beste als er voldoende tijd kan worden besteed aan onderlinge afstemming, discussies en zelf werken met UiPath. Daarom is het van belang dat alle deelnemers minimaal 2 uren per dag kunnen besteden gedurende het traject.
 • De trainers en. begeleiders zijn ervaren finance & control professionals en gecertificeerd UiPath-gebruikers. Zij hebben uitgebreide praktijkervaring met RPA bij opdrachtgevers van FiN.
 • Als basis wordt het RPA-stappenplan van FiN gebruikt, aangevuld met unieke cases en veel praktijkvoorbeelden.

Wat zijn de leerdoelen?

 • Je begrijpt de essentie van een robot in UiPath en wat die wel en niet kan en hoe je als organisatie 'in control' blijft als een robot delen van een proces overneemt
 • Je herkent de processen die voor RPA geschikt zijn en hoe een RPA business case eruit ziet in jouw organisatie over de assen tijdwinst, foutenreductie, beschikbaarheid, medewerkerstevredenheid en kwaliteit
 • Je hebt een gezamenlijk standpunt kunnen innemen over RPA in jouw organisatie en weet hoe je verder gaat.

Praktische info

 • De totale duur en intensiviteit is afhankelijk van de doelen en de complexiteit
 • Online en op locatie.
 • Alle deelnemers dienen gedurende het traject minimaal 2 uren per dag te kunnen besteden aan de 'Proof of Concept'.
 • Alle deelnemers dienen te beschikken over een Windows laptop waarop (gratis) UiPath mag worden geïnstalleerd (hiervoor ontvang je een instructie).

De prijs varieert van €1.500 tot €5.000 exclusief BTW, afhankelijk van de doelen en complexiteit. Vraag een offerte aan.

Meer info: 040 2405306 of gebruik de live chat.

Aankomende trainingen:

Interesse?

Bel, chat of stuur ons een e-mail. In overleg plannen we een intake in.