Robotic Process Automation (RPA) voor eindgebruikers

Zèlf een robot opnemen is heel dichtbij.

Nooit meer talloze pdf-voorraadlijsten in Excel zetten en bewerken tijdens de maandafsluiting. Hoe klinkt dat? Met je robot neem je deze taken eenmalig op en kun je hem ‘s nachts voor je laten werken. Foutloos, zonder klagen, geen off-day, nooit ziek of op vakantie. Eureka!

Géén complexe IT-projecten

Let op: wij hebben het hier over hele toegankelijke tools waarbij je zelf – zonder IT-specialisten – repeterende delen van je eigen werk kunt ‘opnemen’. We hebben het dus niet over een IT-project met heel veel stakeholders en IT-complexiteit, maar over een vaardigheid die je zelf kunt leren en uitvoeren op de taken en in de applicaties waar je al toegang tot hebt met je eigen user set up. Geen lastige business case met een hoge investering, maar een supersnelle payback zonder risico’s. Je bespaart tijd (zo kun je meer tijd besteden aan nuttigere zaken), voorkomt fouten en hebt een ‘medewerker’ die er altijd is als je hem nodig hebt.

UiPath en Microsoft Power Automate

Daarvoor zijn de laatste jaren hele toegankelijke tools op de markt gekomen, waarvan de meeste zelfs een gratis instapversie kennen. Geen moeilijke codes, maar een simpel bureaublad waar je als het ware je activiteiten in sleept en daarmee opneemt. FiN heeft zich toegelegd op UiPath dat door Gartner als de leidende tool in de markt wordt geclassificeerd. Momenteel onderzoeken we Microsofts Power Automate en daar hebben we hoge verwachtingen van. Want als Microsoft gas geeft, dan zou Power Automate wel eens het Power BI pad kunnen volgen en binnen een paar jaren de leidende tool zijn die standaard in Office 365 beschikbaar wordt.

Onze trainingen

FiN heeft diverse trainingen ontwikkeld waarmee we jou helpen om deze vorm van RPA goed te kunnen plaatsen en activiteiten die gerobotiseerd kunnen worden te herkennen. We leren je zelfstandig met UiPath te werken, waardoor je die vaardigheid gaat beheersen. Een vaardigheid die over een paar jaar standaard op het cv van een excellente finance & control professional thuishoort. Tijdens onze trainingen gebruiken we herkenbare finance processen en vertellen we je veel over onze praktijkervaring bij opdrachtgevers.

Liever inhouse maatwerk?

Starten met end user RPA gaat verder dan alleen een training. Je moet ook de tijd vinden om het echt te gaan toepassen en dan loop je uiteraard tegen problemen aan. De meest krachtige ervaring krijg je met onze 1 op 1 praktijktraining van 2 weken of een ‘proof of concept’ met een groter team. Ook dat biedt FiN aan.