@Risk praktijktraining

In twee weken een werkende case!

Het opstellen van een business case of een forecast zijn vaak complex. Vaak zijn de volgende oorzaken aan te wijzen:

  • De drivers laten zich lastig voorspellen vanwege allerlei onzekerheden, risico’s en gebrek aan informatie. Vaak zijn politiek wenselijke inschattingen het gevolg, omdat de stakeholder zich realiseert dat wat hij nú zegt, straks moet worden geleverd.
  • Het is ingewikkeld om de juiste scenario’s te kiezen en vooral de impact goed weer te geven naar stakeholders en decision makers.

Bovenstaande situaties worden een stuk eenvoudiger met het gebruik van @Risk. Het is een relatief praktische Excel add-in die risico’s analyseert aan de hand van Monte Carlo simulaties. Daarnaast voegt het zeer krachtige visualisaties, zoals statistische distributies en ‘tornado charts’, toe aan jou bekende Excel spreadsheet. In luttele seconden neem je zelfs 10.000 scenario’s door en zie je waar de bottlenecks in jouw casus zitten. En wat eigenlijk nog wel belangrijker is; jouw stakeholders gaan bandbreedten en kansen aangeven op de voorgestelde aannames in plaats van dat men wordt beperkt tot maar één waarde. Zo ontstaat ineens een prettig gesprek en verdwijnt het gevoel van een ‘verhoor’.

Klinkt dit goed en ben je enthousiast? Kijk dan hieronder hoe FiN jou op weg helpt!

Voor wie is deze training?

Deze training is er voor liefhebbers van Excel en statistiek.

Wat is de leervorm?

In een periode van 2 weken gaan we 1 op 1 een actuele business case van jou aanpakken. We starten met een intake van de case en installatie/uitleg van @risk (2 uren op locatie). Daarna ga je 2 weken aan de slag met je case en bouw je deze zelf om naar een @Risk case. In deze periode begeleidt FiN jou 4 uren (gezamenlijk in te plannen) via online sessies. Aan het einde van deze periode heb je een werkende case en kun je zelf beslissen of je verder wilt met @Risk.

Wat zijn de leerdoelen?

Praktische info

€995,- inclusief 15-daagse @Risk-licentie en exclusief BTW.

Meer info: 040 2405306 of gebruik de live chat.

Interesse?

Laat het ons weten en we stellen samen het ideale programma, moment en locatie vast.