Project Control

Een tweedaagse spoedtraining

Je bent pas net in aanraking gekomen met Project Control, of komt dat binnenkort. Je weet dat projecten vaak complex zijn, een lange doorlooptijd hebben en dat er grote bedragen en risico’s mee gemoeid zijn. Bij het opstellen van de business case ontbreekt (nog) veel informatie en het is daarom lastig om de financiële impact goed inzichtelijk te maken. Laat staan om het over te brengen naar de stakeholders! Hoe kun jij aantonen dat het project daadwerkelijk ‘in control’ is en dat vervolgens te vertalen naar een goed onderbouwd verhaal waarin je alle onzekerheden, risico’s en scenario’s hebt opgenomen? Precies dat gaan we jou in een spoedtraining leren!

Wij versnellen jouw leertraject door de combinatie van theorie en praktijkervaring in een business game van twee dagen. En als extraatje leren we je meteen de Excel add in @Risk te gebruiken. Hiermee maak je de risico’s en aannames in de business case heel begrijpelijk en visueel. En dat helpt enorm bij je stakeholdermanagement en maakt discussies minder ‘politiek’. Concreter kunnen we het niet maken!

Voor wie is deze training?

 • Finance & control professionals die weinig ervaring hebben met project control en graag snel en effectief een kick start willen maken.
 • Je hebt al enige jaren ervaring met planning & control en de bijhorende relaties met business en stakeholders.
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding bedrijfseconomie.

Deze training werkt goed in combinatie met Lean opleidingen, omdat Lean stimuleert tot continuous improvement met projectmatige verbeteringen.

Wat is de leervorm?

De ochtenden worden ingevuld met theorie over project control en de toepassing van @Risk. In de middagen werk je in kleine groepen aan een realistische project control game. Iedere dag wordt afgesloten met een Lean-reflectie waarbij de ervaringen van de praktijkmiddagen wordt geanalyseerd aan de hand van de theorie.

 • Deze training heeft pas meerwaarde wanneer we uitgebreid individuele aandacht kunnen bieden. Daarom hanteren we maximaal 8 deelnemers.
 • De trainers zijn Guido Fröhlichs RC, auteur van o.a. ‘Projecten en projectportfolio in control’ Jordi Boons RC, finance & control professional bij FiN en @Risk-expert.
 • Na de business game kun je de @Risk-licentie nog 15 dagen gratis blijven gebruiken. Daarna kun je deze omzetten in een professionele licentie (eerste jaar £1,495 per gebruiker daarna £299 per jaar).

Wat zijn de leerdoelen?

 • Beheersing van de elementaire theorie over projectmanagement en project control op academisch niveau.
 • Persoonlijke beleving van de rol van project controller in een aantal kritische momenten die in veel projecten voorkomen.
 • Beter stakeholder management door het gebruik van Monte Carlo simulaties en krachtige visualisaties met de Excel add in @Risk.

Praktische info

 • Deze training duurt 2 dagen verspreid over 2 weken..
 • Locatie is het FiN kantoor dat gevestigd is het in het centrum van Eindhoven (oud Philips fabriek).
 • 16 PE uren en een certificaat van deelname.
 • Een laptop en toestemming om de gratis 15 daagse licentie van @Risk te installeren.

€795,- inclusief catering en lesmateriaal en exclusief BTW.

Meer info: 040 2405306 of gebruik de live chat.

Schrijf je nu in!

Onthoud de startdatum van jouw keuze. Die heb je nodig om het inschrijfformulier in te kunnen vullen.

COVID-19

Indien overheidsmaatregelen de doorgang van de training onmogelijk of onwenselijk maken, dan blijft de inschrijving geldig en wordt in onderling overleg een nieuwe datum vastgesteld.