Lean Yellow Belt

Lean teamlid

Een Green Belt of Black Belt kan alleen succesvolle Lean projecten afleveren als er voldoende medewerkers zijn die bekwaam zijn om als teamlid te functioneren binnen de verbeterprojecten. Deze medewerkers weten precies hoe hun dagelijkse activiteiten werken en zijn goed in staat om te zien waar de knelpunten zitten. Om deze kennis te kunnen inzetten in Lean projecten is het van belang dat zij de Lean filosofie en tools begrijpen en ermee kunnen werken.

Deze Yellow Belt training is ontwikkeld om aan deze vraag te voldoen. Wij geven deze training alleen inhouse en op maat voor een organisatie in samenwerking met de Green Belts en Black Belts die er werkzaam zijn. Vaak als onderdeel van een grootschalig consultancy project met FiN als partner. De Yellow Belt kan ook een uitstekende kennismaking met Lean zijn voor een afdeling of organisatie. Daarna kunnen altijd nog mensen een Green of Black Belt opleiding volgen en vervolgens de projecten gaan managen.

Al ruim 300 deelnemers volgden onze Lean trainingen op White, Yellow, Green en Black Belt niveau. FiN is LCS geaccrediteerd voor al haar Lean trainingen, waardoor je een internationaal erkend Lean certificaat ontvangt.

Voor wie is deze training?

 • Medewerkers van alle soorten afdelingen en alle opleidingsniveaus die actief (gaan) deelnemen aan Lean projecten.

Wil je leidinggeven aan Lean projecten, dan is een Green Belt geschikt voor jou. Kies voor een Black Belt als je de Lean cultuur in een organisatie wilt managen en daarmee de Continuous Improvement agenda wilt leiden.

Wat is de leervorm?

De training bestaat uit een combinatie van theorie, simulatie en praktijkopdrachten die zijn gebaseerd op je eigen organisatie. Indien er al Green Belts en Black Belts binnen de organisatie aanwezig zijn, kunnen zij een rol krijgen om ervoor te zorgen dat de training tevens een teambuilding event is en als startschot voor een Lean cultuur/journey kan dienen. De training wordt afgesloten met een kort examen.

 • Voor een juiste balans tussen individuele begeleiding en groepsdynamiek is er een maximum van 16 deelnemers.
 • De training wordt gegeven door een ervaren Lean Six Sigma Black Belt van FiN.

Wat zijn de leerdoelen?

 • Je begrijpt de 5 Lean principes en herkent verbeterpotentiëel in je organisatie.
 • Je kunt de belangrijkste Lean tools inzetten om je eigen werk inzichtelijk te maken en te verbeteren.
 • Je kunt een actieve bijdrage leveren in Lean projectteams.

Praktische info

 • 2 dagen in overleg te plannen.
 • Altijd inhouse en dus bepaal jij de locatie en wie deelneemt.
 • Vooraf bepalen we samen het maatwerkprogramma.
 • Deelnemers ontvangen het boek 'Werken met Lean'.
 • Zelfstudie bedraagt 2 tot 4 uren.

€3.250 voor standaardprogramma met beperkt maatwerk, inclusief lesmateriaal en exclusief BTW.

Meer info: 040 2405306 of gebruik de live chat.

Interesse?

Laat het ons weten en we stellen samen het ideale programma, moment en locatie vast.