Lean Green Belt

Projectleider Lean

In je dagelijkse job kom je als finance & control professional continu in aanraking met diverse processen. Je hebt vaak al snel door waar het beter kan, zowel in je eigen finance processen als in de bedrijfsbrede processen. Maar hoe bereik je de daadwerkelijke verbetering? En hoe krijg je collega’s in beweging om deze verandering te realiseren?

Wil jij een nadrukkelijke rol spelen in verandertrajecten en waarde toevoegen aan je organisatie? Volg dan een Lean Green Belt training. Je leert de ‘taal van verbetering’ te spreken, processen inzichtelijk te maken en verbeterprojecten te realiseren met behulp van de A3- methode. Zo ga je een grotere interactie krijgen met de business en meerwaarde leveren als finance & control professional. Nu kun je met recht zeggen dat je een business partner bent! Bovendien is het ook nog eens leuk om te doen.

Al ruim 300 deelnemers volgden onze Lean trainingen op White, Yellow, Green en Black Belt niveau. FiN is LCS geaccrediteerd voor al haar Lean trainingen, waardoor je een internationaal erkend Lean certificaat ontvangt.

Voor wie is deze training?

 • De finance & control professional die werkt in een organisatie die Lean gebruikt en daarin namens Finance actief wilt aanhaken en een faciliterende rol wilt spelen in groepssessies.
 • De finance & control professional die beter in staat wilt zijn om verbeterpotentiëel te zien en dat vervolgens om te zetten in resultaat.
 • De finance & control expert die zeer enthousiast is over alle nieuwe digitale tools en deze graag gestructureerd wilt inzetten in zijn Finance processen.

Wil je alleen op uitvoerend niveau met Lean werken dan is een Yellow Belt de juiste optie. Wil jij een leidende en strategische rol spelen in de Lean-journey van een organisatie dan kun je beter meteen kiezen voor een Black Belt.

Wat is de leervorm?

De training bestaat uit een theoretisch en een praktijk deel. In het theoretische deel wordt de filosofie van Lean uitgebreid behandeld evenals de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden. Je sluit het theoretisch deel af met een examen. Tijdens het praktijkgedeelte voer je een opdracht uit in je eigen organisatie onder begeleiding van een Lean Master Black Belt van FiN.

 • Voor een juiste balans tussen individuele begeleiding en groepsdynamiek is er een maximum van 12 deelnemers.
 • De training wordt gegeven door een Lean Six Sigma Black Belt van FiN die zelf veel praktijkervaring heeft opgedaan bij opdrachtgevers van FiN.
 • Tijdens de training worden tevens demo's gegeven van actuele digitale tools als Power BI, process mining, UiPath, Azure waarmee verbeteringen versneld kunnen worden.

Wat zijn de leerdoelen?

 • Je bent in staat om een Lean cultuur te bevorderen.
 • Je kunt verbeterprojecten organiseren volgens de Lean filosofie.
 • Je kunt groepssessie faciliteren en collega's ondersteunen en enthousiasmeren.
 • Je ziet sneller verbeterpotentiëel en bent in staat om dat ook voor anderen zichtbaar en meetbaar te maken.
 • Je hebt een helder beeld hoe de nieuwste digitale tools procesverbeteringen kunnen versnellen en kunt dat met voorbeelden aan anderen uitleggen.

Praktische info

 • Theorie: 2 blokken van 2 dagen verspreid over 1 tot 2 maanden op het kantoor van FiN, 5 tot 10 uren zelfstudie en afgesloten met een theoretisch examen.
 • Praktijkopdracht: doorgaans 1 tot 2 maanden en een tijdsinvestering van 20 tot 30 uren.
 • 32 PE uren en een LCS Lean Green Belt level 1c certificaat.
 • Je ontvangt het boek 'Lean in de Praktijk'.
 • Vraag naar de mogelijkheden van een inhouse versie op maat.

€1.995 inclusief catering en lesmateriaal en exclusief BTW.

Meer info: 040 2405306 of gebruik de live chat.

Schrijf je nu in!

Onthoud de startdatum van jouw keuze. Die heb je nodig om het inschrijfformulier in te kunnen vullen.

COVID-19

Indien overheidsmaatregelen de doorgang van de training onmogelijk of onwenselijk maken, dan blijft de inschrijving geldig en wordt in onderling overleg een nieuwe datum vastgesteld.