Lean Black Belt

Lean leadership voor financials

Met een Lean Black Belt training word je opgeleid tot een initiator en leider van een Lean-journey in je organisatie. Jij bent de aanjager en organisator van ‘Continuous Improvement’. Een rol die heel goed past bij finance & control leadership.

Vooral in een tijd waarin business modellen snel veranderen, de concurrentie je dwingt om snel te handelen en de digitale revolutie ons bijna dagelijks nieuwe slimme digitale oplossingen brengt, is het noodzakelijk om orde te creëren. Gestructureerd en gedisciplineerd werken aan vooruitgang. Iedere dag een beetje beter. Als je deze mindset kunt operationaliseren als finance executive, dan kun je met recht zeggen dat je een business partner bent!

 

Al ruim 300 deelnemers volgden onze Lean trainingen op White, Yellow, Green en Black Belt niveau. FiN is door LCS geaccrediteerd voor al haar Lean trainingen, waardoor je een internationaal erkend Lean certificaat ontvangt.

Voor wie is deze training?

 • Voor de finance & control professional die inziet dat 'Continuous Improvement' tot het domein van Finance behoort.
 • Finance & control leaders en high potentials.
 • Finance & control zzp-ers die extra meerwaarde willen brengen in hun opdrachten.

Wil je alleen op uitvoerend niveau met Lean werken dan is een Yellow Belt de juiste optie. Wil jij een stapje verder, maar niet meteen de hele Lean-journey van een organisatie leiden, dan kun je beter kiezen voor een Green Belt.

Wat is de leervorm?

Met deze training ga je meteen voor de Lean Black Belt practitioner certificering. Je start met een 8-daags theoretisch programma waarna je de filosofie en tools beheerst. Dit theoretisch deel sluit je af met een examen. Daarna start de praktijkopdracht in je eigen organisatie onder onze begeleiding van een Lean Master Black Belt van FiN.

 • Voor een juiste balans tussen individuele begeleiding en groepsdynamiek is er een maximum van 12 deelnemers aan de theoriesessies.
 • De praktijkopdracht dient een minimale jaarlijkse kostenbesparing van €30.000 op te leveren. Zo is je investering snel terugverdiend.
 • De training wordt gegeven door Lean Master Black Belts van FiN.
 • Tijdens de training worden tevens demo's gegeven van actuele digitale tools als Power BI, process mining, UiPath en Azure

Wat zijn de leerdoelen?

 • Je bent in staat een Lean cultuur te creëren en daardoor de leiding te nemen in de Continuous Improvement agenda van je organisatie.
 • Je weet hoe je verbeterprojecten kunt initiëren en organiseren en kunt een grootschalig Black Belt traject managen en leidinggeven aan projecteigenaren op Green Belt niveau.
 • Je kunt als finance & control professional oplossingen toevoegen aan je analyses en de organisatie helpen met het starten en afronden van verbeteringen. Hierdoor verbetert je dialoog met de business.
 • Je kunt processen heel snel inzichtelijk en meetbaar maken en ziet meteen waar de knelpunten zitten.

Praktische info

 • Theorie: 8 dagen in een periode van 4 maanden op het kantoor van FiN, 14 tot 22 uren zelfstudie en afgesloten met een theoretisch examen.
 • Praktijk: doorgaans 3 tot 6 maanden met een tijdsinvestering van 80 tot 100 uren.
 • 64 PE uren en LCS Lean Black Belt level 2a certificaat.
 • Je ontvangt het boek 'Lean in de Praktijk' en aanbevolen literatuur.

€4.995,- inclusief catering en lesmateriaal en exclusief BTW.

Het theoretisch en praktijk deel kunnen worden losgekoppeld. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Meer info: 040 2405306 of gebruik de live chat.

Schrijf je nu in!

Onthoud de startdatum van jouw keuze. Die heb je nodig om het inschrijfformulier in te kunnen vullen.

COVID-19

Indien overheidsmaatregelen de doorgang van de training onmogelijk of onwenselijk maken, dan blijft de inschrijving geldig en wordt in onderling overleg een nieuwe datum vastgesteld.