Power BI Key User Training

Power BI Key user Training

Pak je rol als Key user
De FIN Key user training richt zich op Power BI gebruikers die naast het standaard gebruik van Power BI een rol als key user ambieren. Als key user wordt je opgeleid om het centrale punt rondom Power BI in jou organisatie te zijn.

Naast gevorderde Power BI kennis ben je als key user in staat om de interne beheersorganisatie neer te zetten, een brug te zijn tussen IT, Finance en de Business, zowel operationeel als tactisch niveau.

Het is van belang dat je al kennis van Power BI hebt, de Power BI Analist Training is hier een goede basis voor. Je interesse reikt daarmee ook verder dan alleen maar het opstellen van rapportages.

We leren je onder andere een Power BI uitrol te begeleiden en het gebruik van Power BI te structureren. Doordat je de training in een groep van gelijkgestemde volgt, helpen we je aan een netwerk om je kennis up to date te houden. Tevens gaan we je inspireren in het bouwen van betere datamodellen en het gebruik van meer geavanceerde functies. Dit doen we aan de hand van vele praktijkvoorbeelden of door jouw aangebrachte casussen.

Voor wie?
Voor iedere Power BI gebruiker die zijn of haar kennis wil uitbreiden en zijn of haar carrière als (aankomend) Key users wil voorzetten. Deze training sluit naadloos aan op de Power BI Analist training.

Het is dus van belang dat je al ervaren bent met Power BI, met name op de volgende onderwerpen:

 • Omgaan met weerstand en het politiek spel
 • Query Editor transformaties maken (zoals standaard tabellen samenvoegen en een kolom splitsen)
 • Diverse (grafische) visualisaties maken
 • Relaties in een datamodel kunnen leggen
 • Basis DAX functies

Doorgaans heb je tussen de 1 maand en enkele jaren ervaring in Power BI. Onze deelnemers hebben over het algemeen een achtergrond binnen Finance, IT of Management. Wat ons allen bindt is de wil om vooruit te gaan!

Leerdoel
Na afloop heb je 1) een solide basis opgedaan om Power BI binnen jouw organisatie (verder) uit te rollen/implementeren en 2) heb je een schat aan nieuwe technieken tot je beschikking om Power BI rapportages nog beter te maken:

 1. Power BI beheren en implementeren behandelen we aan de hand van een speciaal ontwikkeld e-book dat je vooraf krijgt uitgereikt. Dit e-book staat vol met implementatie strategieën en best practices. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van het juiste implementatie team, het juiste moment van proof of concept, de eventuele link met LEAN en het inregelen van de juiste governance.
 2. Het datamodel en DAX zijn de belangrijkste technische onderwerpen van deze training. Echter, géén lange lijsten DAX functies die je vrijwel nooit gebruikt, maar juist de belangrijke gevorderde DAX functies die je vaak zult gebruiken in typische Power BI vraagstukken. We leren je om met budget te vergelijken/performance Management Tools.

Leervorm
Je gaat voornamelijk zelf aan de slag, want daar leer je natuurlijk het meest van. Tevens passen we diverse werkvormen toe, om kennisoverdracht te maximaliseren.

 • Deze training heeft pas meerwaarde wanneer we uitgebreid individuele aandacht kunnen bieden. Daarom hanteren we maximaal 8 deelnemers. Tegelijkertijd hebben we met dit aantal ook goede ervaringsdiscussies.
 • Vooraf vragen we je, indien beschikbaar/mogelijk, om zelf een eigen casus aan te dragen.
  Je wordt begeleid door ervaren Trainers (waaronder Filip van den Heuvel) die zelf geregeld Power BI implementeren en kennissessies met Management en CFO’s hierover voeren.

Praktische info

 • Deze training volg je gedurende 2 dagen.
 • Locatie is het FiN kantoor dat gevestigd is het in het centrum van Eindhoven (oud Philips fabriek).
 • Voor de dagtraining ontvang je 16PE punten.
 • Geen Power BI (Pro) licentie nodig.
 • Huiswerkopdracht voor herhaling (circa 2 uur).
 • Na afloop van de training ontvang je een certificaat.

De kosten bedragen €995,- incl. catering en lesmateriaal en excl.BTW.

Meer info: 040 2405306 of fincompany.nl