Door én voor financials:

Financiële Proeverij 2021.

‘’Latest & greatest op het gebied van innovatie in finance.’’

Lean, RPA, Power BI, Power Automate, process mining

Het grootste finance & control event in de regio! Samen onderzoeken we de meest relevante digitale trends in 4 enquêtes. Van maart tot en met juni krijg je in webinars de inspiratie om de digitale kansen te grijpen. En in september ontvang je tenslotte het volledige trendonderzoek mét de handvatten om nog meer impact te maken als professional en met je afdeling.

In het kort

Kick off webinar

Digitale trends in één uur.

In deze webinar openen Lars Deneer (owner FiN) en Bart Kemp (managing consultant FiN) de Financiële Proeverij van 2021. Ze worden geïnterviewd door Serge van Rooij (directeur Bex Communicatie) en bespreken de impact van de digitale evolutie op finance & control. Daarnaast worden de voorlopige resultaten van het trendonderzoek 2021 besproken en toegelicht.

Lars en Bart nemen de menukaart van de Financiële Proeverij van 2021 met je door. Op deze manier weet jij precies welk webinar of training(en) interessant zijn voor jou!

Lean webinars en trainingen

De basis van Lean in 2,5 uur.

Ben je vaak bezig met het verbeteren van processen? Zoek je naar een eenvoudige en gedegen manier om dat te doen? Wil je meteen alle stakeholders aansluiten? Dan is Lean écht iets voor jou! Sanne Tenbült (senior consultant FiN en Lean Master Black Belt) en Bart Kemp (Partner bij FiN en Lean Master Black Belt) nemen je in één middag mee in de wereld van Lean, waarbij je:

Al ruim 500 deelnemers gingen je voor! FiN is door LCS geaccrediteerd voor al haar Lean-trainingen, waardoor je een internationaal erkend Lean certificaat ontvangt.

Hoe Lean nóg beter wordt met data science en robotica.

Webinar voor financials die al bekend zijn met Lean en hun Lean projecten willen versterken met objectieve data. Onze experts Sanne Tenbült (senior consultant FiN en Lean Master Black Belt) en Jill Barten (consultant FiN en Lean Black Belt) laten je zien hoe je toegankelijke data science oplossingen kunt laten samenwerken met de gebruikelijke Lean tools als fishbone en vsm. Soms noodzakelijk om diep begraven inzichten op tafel te krijgen en soms om politiek beladen uitkomsten te objectiveren.

Gedurende de webinar komen succescases bij klanten aan bod en worden demo’s gegeven van process mining (Disco), statistiek (Minitab), RPA (UiPath) en BI (Power BI). Na deze webinar weet je zeker dat Lean jou dé business partner gaat maken!

De beste tools en inspirerende cases voor samenwerken op afstand.

Effectieve, energieke en verbindende online sessies; heb jij er al veel gehad? Het valt in dit tijdperk van thuiswerken niet mee om je werk te doen en de teamgeest goed te houden; laat staan een lean journey te managen. Hoe ga je hier iets aan doen in de wetenschap dat het op afstand werken niet meer is weg te denken?

In deze webinar laten Jesse Smeets, Marc Laeven en Bart Kemp je tools en technieken zien waarmee je veel voorkomende belemmeringen weg kunt nemen. Zij presenteren ook de resultaten van onze enquete waarin we financials hebben gevraagd naar hun ervaringen op dit gebied. Bart behandelt een praktijkcase waarin helder wordt hoe je online een levendige en interactieve Lean-sessie kunt geven. Na deze webinar ben je ‘thuiswerk savvy’!

Lean expertsessie.

Hopelijk kan het, want dan gaan we op kantoor, tijdens een diner, in gesprek met een kleine groep van 8 finance professionals die zeer bedreven zijn in Lean. Aan de hand van Lean-oefeningen duiden we samen de resultaten van onze recente Lean-enquête en de vragen en opmerkingen die tijdens de Lean webinars zijn gesteld. Ook gaan we met de experts in gesprek over hun ervaringen met weerstand, het versnellen van een journey en het delen van succesverhalen. De resultaten van deze en de andere expertsessies worden gedeeld in het Trendonderzoek 2021 dat in juli wordt gestuurd naar alle deelnemers van de Financiële Proeverij.

INVITE ONLY

RPA webinars en trainingen

RPA interessant? In één uur weet je het.

Rokan De Hingh, Harm Leijssen en Jilly-Ann Gordebeke RA (allen consultant FiN en RPA expert) nemen je mee in de wereld van Robotic Process Automation (RPA). Aan de hand van demo’s en klanten cases geven ze je een eerste indruk in wat RPA voor een organisatie én voor jou als finance & control professional kan betekenen. Je krijgt antwoord op de volgende vragen: 

Daarnaast krijg je een inzicht in de resultaten van onze recente RPA-enquête waarin we het gebruik en de do’s en dont’s in kaart brengen van je ‘peers’ in de regio. 

Deep dive Power Automate en UiPath.

Onze praktijk-goeroes Iva Fonk, Kevin Meisters, Teun Verbruggen en Sander Willeboordse nemen je mee in de techniek van twee tools: marktleider UiPath en runner up Power Automate van Microsoft. Daardoor krijg je een beter beeld van: 

RPA expertsessie.

Mits geoorloofd en veilig gaan we op kantoor, tijdens een diner, in gesprek met een groep van 8 finance professionals die zeer ervaren zijn met robotica. Aan de hand van Lean-oefeningen bespreken we de uitkomsten van de recente RPA-enquête en de interacties tijdens de RPA webinars. Daarnaast bespreken we de volgende onderwerpen met de experts

De resultaten van deze en de andere exportsessies worden gedeeld in het Trendonderzoek 2021 dat in juli wordt gestuurd naar alle deelnemers van de Financiële Proeverij.

INVITE ONLY

Premium: RPA awareness training.

Een flinke stap verder dan de ‘Deep dive Power Automate en UiPath’ webinar. Want in deze training krijg je nog veel meer praktijkcases voorgeschoteld en ga je zelf aan de slag met de bouw van een robot. Je krijgt een goed beeld bij de business cases, het kennisniveau dat je nodig hebt en hoe je kunt omgaan met vooroordelen en weerstand.

Na deze training van 4 uur weet je of je verder wilt met RPA en hoe je dat het beste kunt aanpakken. Meer informatie over de training vind je hier, maar je kunt je natuurlijk ook meteen inschrijven!

POWER BI webinars en trainingen

In één uur beeld bij Power BI.

Heb je al vaker gehoord van Power BI en wil je nu wel eens weten wat het echt is? En hoe het verschilt van Excel en Power Pivot? Of het echt een wonder tool is en wat het kan beteken voor jou en je organisatie?

Jelle Diks, Tim van den Nieuwenhof en Thomas Groot (allen consultant FiN en BI-experts) nemen je mee in de wereld van Power BI. Aan de hand van demo’s en het FiN-dashboard als praktijkcase geven ze jou een goed beeld van de wereld van Power BI en hoe je daarmee snel, efficient en foutloos rapportages kunt maken die je veilig en interactief kunt ontsluiten aan gebruikers. Een must voor financials! We laten je meteen zien hoe de trainingen van FiN jou kunnen helpen met een goede start en wij je daarna kunnen assisteren als je even vastloopt.

Zó ver zijn je 'peers' al met Power BI.

Na het succes van vorig jaar, herhalen we dit jaar het Power BI onderzoek onder onze meer dan 300 oud-deelnemers aan FiN Power BI trainingen. Ben je benieuwd of ze Power BI ook ècht gebruiken, of ze juist in dit ‘Corona-tijdperk’ stappen zijn gaan maken? En hoe Power BI is ingericht in hun organisaties?

Tijdens deze webinar neemt Bart Kemp (managing consultant) je mee door de antwoorden, trekt hij conclusies en geeft hij concrete tips. Ben jij een Power BI gebruiker? Dan is dit een mooie manier om in slechts 60 minuten te weten hoe jij staat ten opzicht van je Power BI peers en kun je een flink stuk inspiratie opdoen!

Gebruik je Power BI nog niet, maar denk je daar wel over na? Dan is deze Webinar een snelle manier om van je voorgangers te leren!

Drie keer kijken in de keuken van ervaren Power BI gebruikers.

Deze webinar is er voor financials die al kennis hebben van Power BI en al regelmatig hebben ontdekt dat er meer bij komt kijken als je de tool organisatiebreed wilt gaan inzetten. Aan de hand van een drietal cases geven Filip van den Heuvel, Jelle Diks en Chris Gereads (allen FiN consultant en Power BI expert) jou de voorbeelden en inspiratie om juist dan door te pakken:

Dus geen demo van Power BI, maar de diepte in! Met aandacht voor tips & tricks, plan van aanpak en business cases.

Power BI expertsessie.

Juni; hopelijk kunnen we alweer kleinschalige bijeenkomsten veilig organiseren. Als dat zo is dan gaan we op deze avond op kantoor, tijdens een diner, in gesprek met een groep van 8 finance professionals die zeer ervaren zijn met Power BI. Aan de hand van Lean-oefeningen bespreken we de uitkomsten van de recente Power BI-enquête en de feedback van de Power BI webinars. Daarnaast bespreken we met elkaar lessons learned en belangrijkste tips en toekomstverwachtingen

De resultaten van deze en de andere expertsessies worden gedeeld in het Trendonderzoek 2021 dat in juli wordt gestuurd naar alle deelnemers van de Financiële Proeverij.

INVITE ONLY

Premium: Power BI Awareness Training.

Business Intelligence (BI) is al sinds de jaren ‘90 flink in ontwikkeling. De afgelopen jaren gaat het exponentieel snel door de toegenomen opslag- en rekencapaciteit en de forse stappen in de gebruiksvriendelijkheid van de app-technologie. Zeker nu Microsoft er met Power BI volop op heeft ingezet. 

Is jouw afdeling iedere maand weer druk met dezelfde Excel rapportages maken? Ben je op zoek naar een manier om data binnen je organisatie beter te benutten? Wil je dat in heldere visuals, die relatief eenvoudig te bouwen zijn? En wil je niet alleen iets zien in bovenstaande webinars, maar jezelf liever overtuigen door onder onze begeleiding al eens een beetje te spelen met Power BI? Dan is de Power BI Awareness training ideaal voor jou.

Deze training introduceert je eerst in de BI-revolutie om daarna Power BI te introduceren en te plaatsen in het BI-landschap. Maar niet te lang, want je gaat al snel zelf aan de slag met het bouwen van een rapport. Dat doen we aan de hand van het door FiN ontwikkelde stappenplan.

Na deze training van 3 uur weet je of je verder wilt met Power BI, hoe je dat het beste kunt aanpakken en hoe je de IT-afdeling hierin meekrijgt (zij laten nu eenmaal niet zomaar iedereen aan de datatabellen komen!). Meer informatie over de training vind je hier, maar je kunt je natuurlijk ook meteen inschrijven!

Een handige ROUTEMAP