3 valkuilen bij de implementatie van Power BI

1. Power BI direct foutloos binnen de hele organisatie willen implementeren.
Empirisch leren en proberen. Ga niet direct de informatiebehoeften van de hele organisatie in kaart brengen. Een grootse opzet leidt vaak tot onbegrip, angst voor verandering en uiteindelijk het verlies van focus. Begin juist met een klein kernteam

2. Power BI is eindgebruikers BI, dus laat de eindgebruiker het allemaal zelf uitzoeken!
Power BI wordt vaak verkocht als eindgebruiker BI. Vergeet niet dat voordat die eindgebruiker aan bod komt er al veel keuzes moeten zijn gemaakt met betrekking tot strategie en data governance. In Power BI is de eindgebruiker niet enkel de consument van data, maar wil deze ook rapportages maken (visualiseren en analyseren). Echter, veel eindgebruikers hebben nauwelijks tot geen kennis van data transformeren/structureren en modelleren. Trek daarom op hoofdlijnen vooraf goed de grenzen welk type eindgebruiker welke rechten heeft.

3. Praat met de teams/collega’s die tegen Power BI zijn.
Maar al te vaak drinken we in de beginfase veel koffie/thee met deze groep. Zorgen liggen vaak bij de angst om werkzaamheden te verliezen aan andere afdelingen of overbodig te zijn. Meestal blijkt dit niet waar te zijn.

Klik hier voor ons unieke Power BI implementatie stappenplan