3 belangrijke tips voor een succesvolle start met Power BI

  1. Stel een kernteam op en gebruik een gedegen project aanpak.
    Dit is meer dan de afdelingen IT en Finance bij elkaar zetten, al zijn allen natuurlijk wel voorstanders van Power BI. Gebruik een gedegen projectaanpak, en zie een Power BI implementatie niet als iets even snel op vrijdagmiddag doen. Realiseer je goed wat de impact is van informatie beter en breder verspreiden binnen jouw organisatie (= onderdeel van beter data management, en meer fact based beslissingen).
  1. Wie gaat wat doen en is waarvoor verantwoordelijk?
    Denk vooraf goed na wie welke rechten krijgt en plichten heeft! Dit is ook gelijk het moment om definities helder vast te leggen, bijvoorbeeld wat je exact verstaat onder brutomarge (dit verschilt soms tussen afdelingen). Er blijven immers altijd afwegingen op het gebied van data integriteit, data security, definities en server belasting.
  1. Monitor (voor zover mogelijk) bij huidige tools het rapport gebruik
    Met grote regelmaat komen we bij organisaties waar er een wildgroei aan rapporten in een huidige/oude tool is. Meer dan 300 rapporten is daarbij geen uitzondering. Kijk heel goed naar de huidige gebruikersstatistieken en welke afdeling hoe vaak inlogt. Pas in je implementatieplan je prioritering daar op aan. Tevens is dit een mooi moment om het aantal Power BI licenties goed in te kunnen schatten.

Klik hier voor ons unieke Power BI implementatie stappenplan