3 argumenten tegen Power BI; NAILED!

1. Met Power BI heb ik weer een extra systeem. Waarom moet dit?
Deze vraag is simpel te beantwoorden, Power BI is niet zo maar een extra systeem als vele andere. Het is een new-kid-on-the-block, en wordt door sommige al als de nieuwe standaard gezien op het gebied van BI analytics. Kijk maar naar het jaarlijkse BI Analytics Quadrant van Gartner, waar Power BI al ruim 5 jaar wordt gezien als één van de leiders op het gebied van BI analytics. Kort gezegd krijg je met Power BI één van de beste tools, voor een lage prijs per gebruiker.

2. We hebben geen budget/tijd om Power BI te implementeren en gebruikers te trainen.
In de praktijk hoor je dit vaker, en een implementatie van een systeem kost inderdaad tijd en er is budget voor nodig. Hoe beheers je de kosten dan? Door met een klein kernteam binnen 1 afdeling te starten, en de lange pioniersfase over te slaan door de rapportenbouwers een Power BI Desktop Ontwerper training te laten volgen. Wanneer je Power BI eenmaal hebt, bespaar je vooral tijd binnen je Finance afdeling voor diegene die nu geregeld Excel rapportages maken volgens een vaste werkinstructie. Tevens heb je dan meteen de constante borging van kwaliteit van rapportages geregeld.

3. We hebben slecht datamanagement, Power BI voegt nu toch nog niets toe.
Dit is het bekende garbage-in garbage out. An sich gaat dat door Power BI niet verbeteren. Echter, wij hebben al talloze voorbeelden gezien waar juist door het veilig en efficiënt beschikbaar maken van rapportages op het juiste niveau binnen de organisatie, er veel meer dialoog op gang komt over de juistheid en volledigheid van de data. Dat proces neemt wel meerdere maanden in beslag. En dát proces is juist super waardevol!

Klik hier voor 4 korte video’s waarin onze Power BI goeroe Filip je uitlegt wat je ermee kunt bereiken.